Het is zover! Je hebt ons prachtige behang ontvangen en je wilt aan de slag. Maar hoe zorg je er nou voor dat het mooie behang strak tegen de muur aan komt? Eerst is het goed te bedenken wat voor behang het is. Er zijn namelijk twee soorten stappenplannen welke bij verschillende soorten behang horen.

Over het algemeen heb je twee ondergronden die gebruikt worden bij behang. Dit is vlies en papier.

Papierbehang

Papierbehang is behang waarbij de toplaag aangebracht is op een onderlaag van papier. Dit soort behang is relatief wat gevoeliger voor scheuren en vaak wat lastiger in het aanbrengen op de muur dan bijvoorbeeld vliesbehang. Belangrijk bij papierbehang is dat het behang zelf ook moet worden ingelijmd of vochtig moet worden gemaakt (afhankelijk van welke lijm je gebruikt).

Vliesbehang

Vliesbehang is behang waarbij de toplaag is aangebracht op een onderlaag van polyester vlies. Vliesbehang wordt steeds populairder, en dit komt omdat het gemakkelijk tegen de muur aan te brengen is. Vliesbehang is sterk, en het allergrootste voordeel is ook nog eens dat je alleen de muur hoeft in te lijmen en niet het behang. Hierdoor behang je sneller en makkelijker.